Recept ~ Pasta pesto met tonijn

Door Serena van Beautylab werden ik en een stel andere bloggers uitgedaagd om een gerecht voor minder dan 3 euro te creëren. Kijk vandaag mee wat ik voor een klein budget op tafel kan zetten.

Elke week als ik boodschappen doe, ben ik weer lichtjes teleurgesteld over het uitgegeven budget. Voor een huishouden van twee volwassenen en één kind van bijna vier geef ik wekelijks minstens 125 euro aan boodschappen uit, inclusief ontbijt, lunch (beleg voor de mannen, groenten voor mij) en diner. Een rondvraag op Facebook leerde mij dat veel mensen het met minstens 50 euro minder doen per week. Gek vind ik dat, want meer dan de helft van mijn boodschappen haal ik bij Lidl en de dingen die ik daar niet vind of niet lekker vind, shop ik bij Carrefour, liefst van eigen merk. Ik haal geen heel gekke, razend dure spullen in huis en ik zorg er elke week voor dat alle gehaalde boodschappen ook daadwerkelijk in onze magen belanden en niet in de vuilbak. Ik heb dus echt het gevoel dat het bijna onmogelijk is om mijn boodschappenbudget naar beneden te halen.

Toen Serena van Beautylab bloggers opriep om de 3€ Food Challenge aan te gaan, wilde ik maar al te graag meedoen. Ik wilde wel eens kijken hoe ver ik zou komen met 3 euro en of ik er daadwerkelijk in zou slagen om een lekker gerecht op tafel te toveren. De regels zijn simpel: maak voor 3 euro een maaltijd voor minstens één persoon. Ik heb gekozen voor een pasta pesto met tonijn en courgette.

Dit heb je nodig:

  • macaroni (0.35€ bij Lidl)
  • 1 courgette (0.50€ bij Lidl)
  • 1 blik tonijn in zonnebloemolie (0.92€ bij Lidl)
  • groene pesto (0.89€ bij Lidl)
    => totaal: 2.66€

pasta ingredienten

 Zo maak je het

Begin met de pasta. Kook deze in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
Begin met de pasta. Kook deze in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de courgette in blokjes en bak ze in een pan of wok. Kruid ze met peper, zout, oregano en basilicum.
Snijd de courgette in blokjes en bak ze beetgaar in een pan of wok. Kruid ze met peper, zout, oregano en basilicum.
Zodra je de pasta hebt afgegoten, haal je de pan met courgette van het vuur. Meng de courgette met de pasta, uitgelekte tonijn en groene pesto.
Zodra je de pasta hebt afgegoten, haal je de pan met courgette van het vuur. Meng de courgette met de pasta, uitgelekte tonijn en groene pesto.
Het resultaat is een lekkere pasta met krokante stukjes courgette. Het leuke is dat je soms grote brokken tonijn tegen komt en de rest van de tonijn een smeuïg geheel vormt met de pasta en de pesto.
Het resultaat is een lekkere pasta met krokante stukjes courgette. Het leuke is dat je soms grote brokken tonijn tegen komt en de rest van de tonijn een smeuïg geheel vormt met de pasta en de pesto. (Oh wat een vreselijke foto! Vriendlief had natuurlijk net de camera nodig zodat ik foto’s moest maken met de gsm 🙁 )

Deze pasta at ik met mijn broer en zoon en viel bij beiden goed in de smaak. Met een groter budget zou ik er nog zwarte olijven en zongedroogde tomaten aan hebben toegevoegd.

Wil je nog meer inspiratie voor een budgetmaaltijd? Neem dan zeker een kijkje bij de andere bloggers die samen met mij de uitdaging zijn aangegaan. Met deze challenge willen we aantonen dat je ook met een klein budget een lekkere, gezonde maaltijd op tafel kan zetten.

Hoeveel geld spendeer jij wekelijks aan boodschappen? Laat me gerust in de comments weten of je mijn boodschappenbudget bovengemiddeld of eerder normaal vindt. 

Smakelijk!
Kim

12 thoughts on “Recept ~ Pasta pesto met tonijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *